Specialist in industriële afstandsbedieningen

Tyro Products B.V., ook bekend als Tyro Remotes, is een in Almelo gevestigd bedrijf dat zich sinds 1995 bezighoudt met de ontwikkeling, productie en verkoop van radiografische afstandsbedieningen en draadloze noodstopsystemen voor industriële toepassingen.

Industriële afstandsbedieningen op maat

De systemen worden wereldwijd ingezet voor het draadloos besturen van kranen, voertuigen en machines. Van eenvoudige toepassingen zoals de bediening van lieren op bergingswagens, tot complexe toepassingen als magazijnopslagsystemen met tientallen functies en meerdere zenders en ontvangers; dankzij de vele hardware opties en de uitgebreide configuratiemogelijkheden is Tyro Remotes in staat om voor iedere toepassing een afstand besturingssysteem op maat te realiseren.

Winnaar WTC Twente Export Award

Tyro Remotes is OEM producent en leverancier voor o.a. de automotive sector, machinebouwers en landbouwmechanisatiebedrijven, maar verkoopt haar producten ook rechtstreeks. De meeste handel vindt plaats binnen Europa, waarbij Duitsland de grootste afzetmarkt is. Eerder al won Tyro Remotes de WTC Twente Export Award voor haar innovatieve aanpak op het gebied van verkoop en productpromotie in het buitenland.

Research & Development

Tyro Remotes is altijd bezig met de verbetering en vernieuwing van haar producten. Bij het ontwerp van nieuwe afstandsbedieningen wordt regelmatig een beroep gedaan op designbureaus en studenten met de studierichting industrieel ontwerpen.

Contactpersonen