Tyro Remotes heeft zojuist een nieuwe afstandsbediening gelanceerd waarbij meer dan 500 combinaties mogelijk zijn om deze volledig naar eigen hand te configureren. Naast de knoppen, schakelaars en joysticks kan men kiezen voor een display en eigen iconen die verlicht worden middels een innovatieve backlight.

Naar de hoge eisen van de bosbouw

De Pollux is ontstaan nadat een Franse producent in afstandsbedieningen failliet was gegaan. Een van de distributeurs van Tyro was naarstig op zoek naar een goed alternatief die kon voldoen aan de hoge eisen die gesteld worden in de bosbouw. Samen met de distributeur is een nieuwe bediening ontworpen die extreem flexibel is in te richten.

Voor industriële toepassingen

De Pollux kan toegepast in de meest zware industriële omgevingen. Met een bereik tot 700 meter en de mogelijkheid om zowel analoge als digitale joysticks en potentiometers toe te passen is het echt een industriële duizendpoot.

Ook geschikt i.c.m. bussystemen

Doordat de radiografische afstandsbediening bidirectioneel ingericht kan worden, kan men via LED’s of het display de gewenste meldingen terugkrijgen. Kiest men ervoor om de Pollux te combineren met de Tyro Virgo ontvanger dan ontstaat de mogelijkheid om de afstandsbediening te integreren met diverse bussystemen.

Eerste opdracht

Tyro heeft inmiddels zijn eerste opdrachten uit Frankrijk ontvangen. Met een specifieke configuratie zal men de Pollux gebruiken om de lier en de tractor te besturen bij het zagen en verwerken van bomen. Hoewel dit slechts een van de denkbare toepassingen is, is Tyro erg verheugd met de nieuwe mogelijkheden die de Pollux met zich mee brengt.