Tyro Remotes lanceert nieuwe draadloze noodstop

De grootste Nederlandse producent in radiografische afstandsbedieningen heeft een nieuwe draadloze noodstop geïntroduceerd met een reikwijdte van 700 meter en een gebruiksduur van 50 uur. De draadloze noodstop is een opvolger van het zogenaamde Indus / Gemini systeem wat inmiddels al meer dan vier jaar beproefd is in diverse sectoren.

Bespaar kostbare seconden met een draadloze noodstop

Een noodstopknop moet volgens menigeen altijd hard bedraad zijn, zodat de kans op falen zo gering mogelijk is. De gangbare noodstopknop zit meestal op de machine gemonteerd. In een lastige houding, op afstand of bij beknelling kan de monteur er niet bij; met alle gevolgen van dien. De draadloze noodstop is voor veel bedrijven dé oplossing om maximale veiligheid te kunnen garanderen. Technische scholen, productiebedrijven, maar ook fabrikanten in bijvoorbeeld autonome mobiele toepassingen (AGV) maken gebruik van Tyro’s draadloze noodstoppen en besparen hier kostbare seconden mee.

Volgens machinerichtlijnen PL c

De oplaadbare noodstop is voorzien van de EN-ISO 13949-1 norm (volgens machinerichtlijnen PL c). Een groot verschil met de vorige versie is dat de nieuwste draadloze noodstop een compleet nieuw radioprotocol heeft waarbij kans op storen van en met andere zenders vrijwel nihil is. De radiografische noodstop communiceert via een 868 MHz narrow band verbinding en maakt gebruik van een 64-bit ID safety code.