Uitnodiging

De volgende VentureClass is op donderdagavond 28 april. Voor deze VentureClass is Reinier de Jonge (CEO experty) uitgenodigd. Experty, opgericht in 2008 met slechts 200 euro aan startkapitaal, is één van de leidende Europese Internet retailers met meer dan 300 verschillende niche webwinkels in 7 landen in 4 specifieke productgroepen: health, sport, home & outdoor.

Datum: Donderdag 28 april 2016
Tijd: 19.00-22.00 uur
Moderator: Aard Groen
Sprekers: Reinier de Jonge
Locatie: Van Swinderen Huys (Oude Boteringestraat 19, Groningen)
Aanmelden: klik hier

Offline naar online / online naar offline
Een groeiende trend op het moment is de opening van offline winkels (bricks) door online bedrijven (clicks) en vice versa, een trend waarbij we veel traditionele retailers zien omvallen. Reinier gaat terug in de tijd en vergelijkt één van de eerste winkelketens (Selfridges) met Amazon en experty. Na deze introductie is er een discussie over hoe we verder moeten met deze online/offline trend in het achterhoofd, en waarom webwinkels steeds meer offline winkels openen. Uiteraard is ook genoeg gelegenheid om Reinier te bevragen over zijn succes als ondernemer.

Over experty en Reinier de Jonge
Experty is één van de toonaangevende Europese online speciaalzaken, met 300+ webshops in eigen beheer. Alles wordt in-house gemaakt, van het magazijn managementsysteem, het online reclame bodsysteem en de front-end van de e-commerce winkels, tot het content management systeem. Zelf zeggen ze een IT-bedrijf te zijn dat toevallig in de e-commerce zit.

Experty is in 2008 opgericht in een klein dorpje in de Groningse provincie. Binnen 7 jaar -en zonder enige externe financiering- slaagden ze er in te groeien van 0 tot meer dan 15 miljoen euro omzet per jaar, met een jaarlijkse groei van ruim 60%. Experty blijft groeien en schept op dit moment banen voor meer dan 80 personen.

Reinier de Jonge startte 8 jaar geleden met experty. Op het moment leidt hij het bedrijf als CEO, en is daarbij actief betrokken bij de dagelijkse IT-activiteiten. Voordat hij experty oprichtte, was Reinier werkzaam als intern bij Arriva in Londen. Hij studeerde aan verschillende universiteiten in Duitsland, Engeland en de USA, en behaalde zijn master in International Business aan de Universiteit van Groningen. In zijn vrije tijd houdt hij van reizen, het liefst naar bestemmingen waar hij kan duiken.

Programma:
19:00 uur Inloop
19:30 uur Welkom & introductie VentureLab International (door Aard Groen)
20:00 uur VentureClass
21:30 uur Netwerkborrel

Met vriendelijke groet,

Aard Groen
Dean entrepreneurship van de Universiteit Groningen, dubbel-professor Innovative entrepreneurship & Valorization bij Universiteit Twente en Groningen en leider van VentureLab International

VentureClasses zijn maandelijks gratis open lezingen en netwerkevenementen, georganiseerd door business accelerator VentureLab International. Noteert u ook alvast de datums van de volgende VentureClasses in uw agenda: 26 mei, 23 juni (met Jeroen & Jeroen van Belsimpel).