Bij TRICAS zijn we al lang overtuigd…

 

Duurzame productontwikkeling is goed voor milieu én marketing

 

Een klimaat-neutrale economie in 2050; dat is de doelstelling van de “European Green Deal” van de Europese Unie. Voordat dit doel is bereikt, moeten er nog vele stappen worden gezet. Bij TRICAS zien we de wet- en regelgeving op het gebied van Right to Repair, Recycling, Re Use en Refurbish niet als “moetjes”, maar als mogelijkheden. Door deze thema’s optimaal te onderzoeken en de ontdekte kansen te verzilveren, kunnen we duurzame producten ontwikkelen die niet alleen beter zijn voor het milieu. Ze vormen ook een krachtige marketingtool voor onze opdrachtgevers. Da’s dus een win-winsituatie!

 

Duurzame aanpak is “the way we work”

Even voor alle duidelijkheid, bij TRICAS zijn we intrinsiek gemotiveerd om telkens betere en meer duurzame producten te ontwikkelen. Dat is geen verkooppraatje, dat is “the way we work”. In de praktijk betekent dit dat we voortdurend onderzoek doen naar manieren waarop we de veranderende wet- en regelgeving rondom duurzaamheid op een positieve manier in kunnen zetten bij de productontwikkeling voor onze klanten.

 

De kansen rondom Right to Repair

Neem bijvoorbeeld de topic Right to Repair, oftewel het repareerbaar maken van producten. Ons onderzoek wijst uit dat momenteel nog slechts bepaalde energie-intensieve productgroepen, zoals airco’s, met deze wet- en regelgeving te maken hebben. Maar in de nabije toekomst zullen steeds meer apparaten repareerbaar moeten zijn, zodat de hoeveelheid elektronisch afval afneemt. De vraag is alleen: moet het nieuwe product alleen repareerbaar zijn? Of wil je de eindgebruikers ook herstelonderdelen, ondersteunende software-updates en informatie over de mate van repareerbaarheid bieden? Wij adviseren onze klanten om voor die laatste optie te kiezen, want zo wordt een duurzaam product ook een sterke marketingtool.

 

Let’s Recycle, Re Use and Refurbish!

Dankzij diverse klantvragen hebben we inmiddels diepgaand onderzoek gedaan naar de topics Right to Repair en Recycling. De kennis die we hebben opgedaan, zetten we inmiddels volop in bij de ontwikkeling en realisatie van duurzame producten. En binnenkort gaan we de thema’s Re Use en Refurbish eens grondig uitpluizen. Wie weet welk kansen we op deze gebieden ontdekken en gaan verzilveren…

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de duurzame way we work? Neem dan contact met ons op via info@tricas.nl.