De machine van Oerlikon Metco won eerder al een Red Dot design award en heeft nu van de Industrial Designers Society of America ook een bronzen Industrial Design Excellence Award gekregen.

De Surface One is de eerste thermische spray-coating machine en is ontworpen om de eigenschappen van oppervlakten te verbeteren door bijvoorbeeld de weerstand tegen corrosie en hitte te vergroten. Van de Industrial Designers Society of America heeft de machine een bronzen Industrial Design Excellence Award gekregen.

IDpartners heeft de machinebehuizing van deze machine ontwikkeld en daarnaast de User Interface ontworpen en animaties gemaakt. De machine van Oerlikon Metco won eerder al een Red Dot design award. Vergeleken met conventionele systemen, combineert Surface One alle nodige componenten voor oppervlaktebehandeling in een gestandaardiseerd compact design. Dit versnelt de configuratie en installatie aanzienlijk en zorgt zo voor betrouwbare coatings. De machine past in een scheepscontainer en heeft 20 procent minder vloerruimte nodig.