3D printen kan in allerlei kunststoffen, metalen en keramieken.

 

Stefan Stoks, constructeur, product designer & adviseur productie technieken: “Gaandeweg kwam ik in aanraking met meer toepassingen van mechanica en zag ik hoe creatief en complex bepaalde systemen zijn. Door mijn werkzaamheden als business developer, technisch tekenaar en onderhoudsmonteur van 3D print systemen kwam ik in contact met allerlei bedrijven en applicaties.
Van het 3D metaal printen voor luxe jachten tot het seriematig produceren van kunststof onderdelen, het kwam allemaal voorbij. Hierdoor zag ik veel uitdagingen steeds creatiever opgelost worden. Combinaties van 3D printen en frezen, materiaaleigenschappen gebruiken waar men eerder niet over had nagedacht, ik ben ervan overtuigd dat veel techniek goed verhulde kunst is.”