MkB Innovatiesubsidies 2016

De overheid stelt in 2016 via de MIT regeling €55 miljoen beschikbaar om innovaties binnen het MkB te stimuleren met de volgende mogelijkheden:
Subsidie voor R&D-samenwerking: een bijdrage voor het ontwikkelen van een nieuw product, proces of dienst samen met een andere ondernemer.
Subsidie voor haalbaarheidsprojecten: een bijdrage voor het in kaart brengen van de technische en economische haalbaarheid van een innovatieproject.
Subsidie voor innovatieadvies projecten: een bijdrage voor het onderzoeken van een innovatievraag door een kennisinstelling of een onafhankelijke advies organisatie.
Kennisvouchers: een waardebon waarmee een kennisvraag kan worden voorgelegd aan een kennisinstelling.

Aanvragen voor de R&D samenwerking subsidie kunnen vanaf  5 juli worden ingediend en voor de andere opties is dat tot 10 mei. De aanvraagmogelijkheden sluiten op 1 september 2016. Op de site van RVO staat nadere informatie.

Het Industrial Design Centre biedt haar leden ondersteuning bij het beoordelen en indienen van een aanvraag . Ook biedt het IDC advies over het opzetten van een samenwerkingsproject. Geïnteresseerden kunnen hierover contact opnemen met tonny.grimberg@idcentre.nl