2011 – 2012: De Provincie Overijssel stimuleert ondernemers om samen met een creatief professional succesvolle producten en/of concepten te ontwikkelen. Hoe? Door ze aan elkaar te koppelen! Door de frisse blik, kunde en creativiteit van een ontwerper is het mogelijk een sterk concept neer te zetten, efficiënter te produceren en met nieuwe verpakkingsconcepten de markt te veroveren.

 

Zowel in 2011 (met 20 cases) als in 2012 (met 24 cases) konden ondernemers gebruik maken van de diensten van een ontwerper uit de creatieve sector. Daarvoor was per initiatief een financiële injectie beschikbaar van € 6.000,-. Daarnaast werd een eigen bijdrage gevraagd van € 1.500,-. En de ontwerpers uit Overijssel? Zij werden uitgedaagd een creatieve oplossing te vinden voor de vraag van het industriële bedrijf en samen te werken aan een verbetering of een vernieuwing.

 

Op deze wijze zijn ondermeer via het IDC, FRIS, KIZ en Kunstenlab  tientallen bedrijven en ontwerpers aan elkaar gekoppeld en dit heeft geresulteerd in vele nieuwe producten.