Surface One is de eerste thermische spray-coatingmachine, ontworpen om de eigenschappen van oppervlakken te verbeteren, bijvoorbeeld om de hitte- en corrosieweerstand te verbeteren. IDpartners heeft de machinebehuizing van deze machine ontwikkeld en daarnaast de User Interface ontworpen en animaties gemaakt. Het ontwerp is hiervoor beloond met een Red Dot Design Award.

Machine

Surface One is de eerste thermische spray-coatingmachine, ontworpen om de eigenschappen van oppervlakken te verbeteren, bijvoorbeeld om de hitte- en corrosieweerstand te verbeteren. In vergelijking tot conventionele systemen combineert Surface One alle benodigde componenten in één gestandaardiseerd compact ontwerp. Dit versnelt de configuratie en installatie aanzienlijk en zorgt voor betrouwbare oppervlakte lagen. De machine past in een container en heeft 20% minder vloeroppervlak nodig. Fouten en dure nabewerking worden geminimaliseerd door operators intuïtief door het coatingproces te leiden. Bovendien wordt de blootstelling van de bediener aan potentieel schadelijke stoffen aanzienlijk verminderd.

User Interface

De nieuwe gebruikersinterface kan worden aangepast aan de gebruikersrol en kan intuïtief worden bediend, zelfs door kleurenblinde gebruikers. De grootte van belangrijke procesindicatoren kan worden aangepast voor eenvoudige herkenning op afstand, zodat operators kunnen multitasken. Operators worden stap voor stap begeleid bij het instellen en bedienen van het coatingproces om zo fouten te kunnen vermijden, daarnaast zorgt dit voor lagere opleidingskosten. De op apps gebaseerde gebruikersinterface kan eenvoudig uitgebreid worden met nieuwe functionaliteiten.

Animatie van de machine

https://www.youtube.com/watch?v=PWA2UqXa4Yk