Creatief Twente op de kaart

De creatieve industrie is enkele jaren geleden één van de 9 landelijke topsectoren (http://topsectoren.nl) geworden. Mede door voorzieningen zoals subsidies voor de topsectoren is de structurele verbinding tussen de diverse beroepsverenigingen beter geworden.

Het is van belang dat creatieven in Twente zich verbinden en op de kaart te zetten zoals dat ook elders al wordt gedaan zoals in de regio Eindhoven waar met de Dutch Design Week alleen al zo’n 200.000 bezoekers worden getrokken. Hoe is dat te bereiken?

Creatieve vakgenoten uit de regio die een initiatief in deze richting hebben genomen, denken dat dit mogelijk is via het publicitair uitbuiten van succescases rond uitdagingen in het kader van hedendaagse maatschappelijke thema’s als smart city’s, smart health care en smart mobility.

Op 28 januari tijdens de Nieuwjaarsborrel van het IDC zullen de initiatiefnemers en 2 studenten de resultaten van een onderzoek over de creatieve industrie in Twente presenteren. Daarbij zullen ook Stichting Fris en leden van het Architectuurcentrum Twente aanschuiven.

Remco Crouwel, Peter Elbertse en Folke Meijer