Toen ik in 1988, voor mijn grote liefde, naar Enschede verhuisde, was dit eerlijk gezegd met een beetje gezonde tegenzin. Een voor mij onbekende stad, niet bewust van het industriële en technisch gedreven cultuurtje. Al snel kwam daar verandering in door mijn ontmoeting met o.a. Wim Poelman (Industrieel ontwerper, later hoogleraar op de UT). Dit was de start van mijn bijdrage aan dit bijzondere vakgebied. Vanuit het BTC (Bedrijven Technologisch Centrum), via IoN (Industrieel ontwerpen Nederland) in 2002 betrokken geraakt bij de opzet van het Industrial Design Center. En gelukkig, mede door het enthousiaste bestuur en de hechte samenwerking met Tonny Grimberg, met succes.

Want nu, bijna 20 jaar later, is het IDC een platform waar creativiteit, netwerken en verbinden centraal staan.

Al die jaren ben ik nauw betrokken geweest en wist ik dat het afscheid moeilijk zou worden. Maar het is zover! 1 april 2021 wordt het gezien mijn leeftijd (~70) tijd om het stokje over te dragen. Ik zal u missen: de e-mails, de verhalen door de telefoon, het enthousiasme voor de designmeetings en niet te vergeten de borrel na afloop, altijd heel informeel, gezellig en bijzonder. Van designmeetings, beurzen, congressen tot aan webinars, we hebben wat meegemaakt met elkaar! Het was mijn persoonlijke uitdaging om er elke keer weer iets moois van te maken. Daar waar het in 2002 normaal was om uitnodigingen per post te versturen en aanmeldingen per fax te ontvangen, is het IDC nu een mooie website en nieuwsbrief rijker en ben ik zo ook gedwongen met de tijd mee gegaan.

Graag wil ik u hartelijk bedanken voor de prettige contacten en samenwerking om, onder andere, de vele designmeetings (nu tijdelijk webinars) goed te laten verlopen. Zelf ben ik altijd met veel passie betrokken geweest en hoop dat u dat ook zo ervaren heeft. Trots ben ik op het IDC, de leden en op het bestuur, een hecht team, waar ik altijd graag mee samen heb gewerkt. Mijn dank gaat ook uit naar alle bestuursleden van de afgelopen bijna 20 jaar voor hun steun, de gezellige vergaderingen en het geloof dat ze altijd in mij gesteld hebben waardoor ik zeer zelfstandig kon opereren.

Met het volste vertrouwen draag ik per 1 april mijn taken over aan mijn opvolgster, Myriam Knol. Jullie zijn in goede handen, dat weet ik zeker!
Vreemd om in deze tijd afscheid te nemen, ik hoop u allen nog ooit te treffen……..
‘ t Ga u goed en ik wens u een innovatieve toekomst, stabiele gezondheid en gelukkig leven!

Adieu, Marijke van de Loo