De oude afvulruimte voor de vla van Coberco: dat is de nieuwe jas van IAA Architecten

Erik Workel, architect&partner IAA, las een artikel in de krant over de naderende sloop van de oude Coberco-melkfabriek. Het complex was eigendom van de Rabobank. Er kwam een schetsje met de mogelijkheden op tafel en daar reageerde de eigenaar positief op. Het had ook geen week langer moeten duren: de sloopvergunning lag al klaar…Een projectontwikkelaar nam het monumentale complex over, waarna de verdere uitwerking vorm kreeg: het moest een dynamisch, bruisend trefpunt worden, met een mix van kantoren, commercie en horeca, vertelt Workel. Dat laatste was al verzekerd door de betrokkenheid van Harald Droste die plannen had voor een nieuw restaurant. Ondertussen kregen Workel en collega’s een mooi idee: waarom gaan we er zelf ook niet naartoe? De grote ruimte kwam immers tegemoet aan de filosofie van IAA.
Marko Matic, architect&partner IAA,”We geloven in dit soort locaties, ze passen ook veel beter bij deze tijd. Het is een prachtige, dynamische plek, die ook past bij onze integrale manier van werken met verschillende disciplines waaronder architecten, engineers, interieurarchitecten, landschappers en stedenbouwkundigen. De projecten worden steeds complexer, met veel aandacht voor duurzaamheid en circulariteit. Dat vraagt om integrale oplossingen. Bovendien hadden we behoefte aan een nieuwe uitstraling.”

https://www.iaa-architecten.nl/

De Melkhal was liefde op het eerste gezicht!

Harald Droste, herbergier at Droste’s Twente: “Ik liep al jaren rond met het plan voor een restaurant in Enschede waar je lekker en eerlijk kunt eten. Zonder poespas en in een authentieke omgeving.
De Melkhal is zo’n plek: rauw, industrieel, boordevol historie en onlosmakelijk verbonden aan Enschede. Dit soort plekken vind je in Amsterdam, Rotterdam en Berlijn. En nu ook in Enschede.”

https://cafecoberco.nl/