IDC designmeeting bij Recreate

Programma:
14.30 – 15.00 uur  inloop, koffie/thee
15.00 – 15.45 uur  “wegwijs door de toekomst” Martijn Antonissen, Managing Director Recreate
15.45 uur  interactieve sessie, “zelf ervaren van de toekomst” met de nieuwste technieken van Virtual, augmented en mixed reality
17.00 uur  informele borrel en afsluiting

Na de ontvangst met koffie en koek kregen de ruim 20 geïnteresseerden meer informatie over de virtuele en augmented wereld. Martijn Antonissen gaf een interessante presentatie over zowel kansen als risico’s van nieuwe technologieën. De deelnemers kregen vervolgens de gelegenheid om diverse virtual reality/augmented reality tools uit te proberen waaronder de HTC Vive en Hololens van Microsoft. De eerste tool betreft een ‘virtual reality’ toepassing en de tweede een ‘augmented reality’ toepassing. Na deze zeer interessante ervaringen werd de workshop afgesloten met een hapje en een drankje.

Het IDC helpt met deze workshops om nieuwe technologieën op een ontspannen wijze te leren kennen.

Recreate is opgericht in januari 2014 en een bedrijf wat als doel heeft om de wereld te verbeteren met de disruptieve technieken van nu en de toekomst. Aan het roer van dit bedrijf staan Roy Kamphuis en Martijn Antonissen die het bedrijf, in nog geen 3 jaar, hebben uitgebouwd tot een professionele start up met 19 medewerkers. Dagelijks zoekt Recreate de uitdaging in het verbeteren en ondersteunen van klant- en bedrijfsprocessen. De uitdaging wordt met het ontwikkelen van de nieuwste technieken op het gebied van augmented, virtual reality en software aangegaan. Want om een bedrijfsproces met deze technieken te automatiseren en optimaliseren is meer nodig dan standaard software. Recreate schrijft disruptieve software en algoritmes die nog niet eerder zijn ontwikkeld, om zo de unieke doorvertaling naar bedrijfssystemen te maken.

Tijdens de bijeenkomst hebben we kennisgemaakt met hun werk- en denkwijze door op een interactieve manier zelf te ervaren wat de mogelijkheden zijn van Virtual, augmented en Mixed reality met onder andere de Hololens en de Oculus Rift.