De publieke ruimte is van ons allemaal. We willen ons er prettig voelen. Samenhang, vormgeving, uitstraling en veiligheid zijn daarom belangrijke elementen in die openbare ruimte. Falco, leidend producent van straatmeubilair, gebruikt die elementen dan ook als leidraad voor haar complete assortiment voor het inrichten van de (openbare) buitenruimte.
Falco is al ruim 65 jaar een vertrouwde naam als het gaat om de inrichting van de (openbare) buitenruimte. Een vertrouwde keuze dus! Falco is sterk gespecialiseerd in het produceren van fietsenrekken, andere vormen van fietsparkeren, fietsoverkappingen e.a. overkappingen in allerlei soorten en maten en in producten om het fietsen te stimuleren (fietsmarketing). Daarnaast vindt u bij Falco verkeersvoorzieningen als afzetpalen, parkeerbeugels en slagbomen. Zoekt u een producent in straat- en/of parkmeubilair, dan biedt Falco een uitgebreide keuze aan banken, stoelen, picnicktafels, afvalbakken, plantenbakken en groenbescherming.

De meeste producten ontwerpt, ontwikkelt en produceert Falco in haar eigen fabriek in Vriezenveen. Dat maakt het mogelijk ook ‘op maat’ voor de klant te produceren.  Regelmatig doen IPO studenten hun stage of afstudeeropdracht bij Falco. In de speciaal voor studenten ingerichte creatieve ruimte wordt er elke periode hard gewerkt aan innovatieve producten.

Na een goede ontvangst door Falco hield Franz Friesacher, directeur van Falco, een korte presentatie. Daarna hebben we een uitgebreide rondleiding door de fabriek gehad met als afsluiting een informele aangeklede borrel. Al met al een interessante middag.