We starten met een kijkje in het ontwerpproces van multi media kunstenaar en elektronicus Peter de Man.
In het 4e jaar van zijn studie bedrijfskundige informatica werd Peter de Man door zijn docent gekoppeld aan Daan Roosegaarde, die op dat moment studeerde aan de AKI. Tien jaar lang (2004 -2014) bedachten en realiseerden Daan en Peter samen interactieve installaties die met toenemend succes de hele wereld rondreisden. Enkele projecten die wereldfaam en diverse internationale prijzen ontvingen zijn: “Dune”,”Flow”, “Liquid Space 6”, “Intimacy” (zie foto) en de “Lotus Dome”. Tijdens deze periode ontwikkelde Peter zich verder op het gebied van elektrotechniek en embedded systems.
Tegenwoordig treedt Peter zelf weer op de voorgrond met eigen projecten als “Living Lantern”, “HypnoFan”, “Dynamic Painting” en “MIDI-LED”. Verder ontwerpt hij electronica voor ondernemers en kunstenaars. Ook werkt hij samen met andere creatieve ondernemers aan een spectaculaire en muzikale robotband.

Aansluitend zijn er dan rondleidingen binnen enkele labs en werkplaatsen van Saxion.
Zo worden in het FabLab de verschillende prototype technologieën getoond, in deze openbare digitale werkplaats wordt iedereen uitgedaagd om zelf dingen te maken via de verschillende computergestuurde prototyping machines. De focus ligt vooral op het “zelf doen”. Hulp en ondersteuning is beschikbaar d.m.v. inloopspreekuren, workshops of specifieke cursussen voor het realiseren van jouw project.

In het XR-lab komen de Virtual Reality projecten aan bod, dit laboratorium biedt state-of-the-art virtual en augmented reality-devices, computers, motion capture oplossingen, camera’s. En is ook de plek waar studenten, industrie en onderzoek samenwerken aan projecten op het gebied van (serious) gaming, simulatie, revalidatie, story-telling, sport, training en demonstrators.

In de werkplaats van Mechatronica zijn ontwikkelingen met drones en robots (met ook de dronevlieg-tuin) te zien. Deze onderzoeksgroep richt zich op de ontwikkeling van robot- en mechatronische technologieën en onderzoekt tegelijkertijd de effectiviteit van de bijbehorende system engineering-methodologie.

Een innoverende middag waarin kunst, technologie en praktisch ontwikkelen samen komen. We zijn blij dat deze reeds lang ingeplande meeting nu doorgang kan vinden en verheugen ons op uw komst!

Uiteraard volgen we de actuele RIVM richtlijnen, vandaar ook dat de meeting is verplaatst naar het Saxion Extended Reality Lab aan het Ariënsplein 1, 7511 JX te Enschede.