Het Industrial Design Center was te gast bij Tricas Industrial Design & Engineering in Zwolle

Dit bijzondere ontwikkelingsbedrijf is gevestigd op een unieke plek: Perron038 in Zwolle.

Tricas ontwikkelt innovatieve, aantrekkelijke en succesvolle Next Generation-producten. Door alle disciplines in huis te hebben voor uitgebreide productontwikkeling en technologische innovaties, zijn ze in staat om het hoogste niveau van integratie te bereiken. Hun interne competenties omvatten elektronische, software- en mechanische ontwikkeling inclusief productontwerp en Look&Feel. Er werd volop genoten van
Sebo Popken ‘s enthousiaste verhaal en de rondleiding door het bedrijf.

Theo de Goede van Holland Innovative vertelde ons die middag over enkele aspecten van de Design for Six Sigma methodiek, waarbij, gebaseerd op de development methode van Tricas, een link werd gelegd met de methoden zoals die binnen Design for Six Sigma worden gehanteerd. Theo nam ons in vogelvlucht mee langs enkele statistische maar ook meer algemene tools die ondersteunend zijn aan, maar ook voorwaarde voor succes bij ontwikkeling van complexe producten.
Holland Innovative helpt organisaties bij het efficiënt en effectief ontwikkelen van high-tech en medical devices. Hierbij baseren ze zich op diverse disciplines zoals Project Management, Reliability Engineering, Design for Six Sigma en Data Science.

Het was een inspirerende en voortreffelijk verzorgde middag met voor alle deelnemers een leuke persoonlijke attentie!