Op dinsdag 24 april was het IDC uitgenodigd bij Frankenhuis BV textielrecycling, Elektrostraat 5 in Haaksbergen, een internationaal opererende onderneming in textiele grondstoffen. Het bedrijf vervezelt verschillende textielstromen voor duurzaam hergebruik waaronder post-consumer kleding en industrieel textiel.
Frankenhuis is het enige bedrijf in Nederland dat beschikt over een kledingvervezelmachine. Jaarlijks gaat er 7000 ton afgedankte en niet meer draagbare kleding door deze shredder; in de toekomst misschien zelfs 15 000 ton.

Door gerichte inkoop is het mogelijk voor opdrachtgevers een vezelcompositie te maken die precies aan hun doel beantwoordt (op kleur, eigenschap of samenstelling). Zo wordt maatwerk geleverd dat een hogere prijs rechtvaardigt. Om aan de wens van de klant cq branche te kunnen voldoen en als specialist te worden gezien moet de hele organisatie kwaliteit leveren.

Al een aantal jaren is Frankenhuis daarnaast actief in de vertrouwelijke vernietiging van textiel met een risicoprofiel, zoals bedrijfskleding en uniformen. Wat is mooier voor bedrijven dan hun eigen bedrijfskleding weer terug te krijgen in nieuwe producten? Textiel wordt op deze wijze duurzaam hergebruikt en verhoogt de footprint van het eigen bedrijf.

Programma op 24 april was:

15.00 uur  “Textielrecycling in een nieuw tijdperk”.
lezing  door Hannet de Vries in ‘t Veld, Frankenhuis BV
16.00 uur  Rondleiding door de fabriek
17.00 uur  Afronding met een drankje en een hapje

Meer info:Frankenhuis