Op 31 januari zijn we voor een designmeeting bij TPRC  in Enschede geweest
Programma
14.30 Ontvangst
15.00 TPRC presentatie door Mark Bouwman
(Business Development and Lab Operations)
15.45 Lab tour door Mark Bouwman
16.30 Borrel
17.00 Afsluiting

Het Thermo Plastic composites Research Centre (TPRC) is een consortium van industriële en academische leden die actief zijn in de thermoplastische composietenindustrie. Het consortium is een internationaal expert netwerk met meer dan 20 jaar ervaring in onderzoek en ontwikkeling met thermoplastische composieten. Zij geloven in thermoplastische composieten als het materiaal voor lichtgewicht productie in grote volumes.

De nieuwste vliegtuigtypes van Boeing en Airbus bestaan bijvoorbeeld al voor de helft van het gewicht uit composiet materialen, waarvan een groeiend aandeel thermoplastisch composiet is. Met deze toename ontstaan ook uitdagingen, bijvoorbeeld op het vlak van verbindingen tussen verschillende materialen; zoals tussen metalen en thermoplastisch composieten. Maar ook recycling van thermoplastische composieten. Door alle actoren in de waardeketen bij elkaar te brengen, identificeren, analyseren en overwinnen ze effectief de technologische barrières die een grootschalige toepassing van thermoplastische composieten belemmeren. TPRC levert in haar onderzoek hierin een belangrijke bijdrage en maakt de weg vrij voor een bredere toepassing van thermoplastische composieten. De betrokkenheid van de waardeketen als geheel versnelt innovatie.

TPRC heeft een lab met state-of-the-art onderzoeksfaciliteiten en staat bekend als een toonaangevende autoriteit en wordt gezien als een uitstekende kennispartner met unieke knowhow over de verwerking van thermoplastische composieten. Die middag krijgen we ook een labtour. Het definitieve programma volgt binnenkort. Zie www.tprc.nl.