Op 22 november waren we op bezoek bij Apollo Vredestein B.V.  Apollo Vredestein B.V maakt onderdeel uit van Apollo Tyres Ltd uit lndia. Apollo Tyres is een multinational met kantoren en productielocaties in onder meer India, Zuid-Afrika en Nederland. Het is een jonge, ambitieuze en dynamische organisatie die trots is op haar unieke identiteit. Het hoofdkantoor is gevestigd in de Indiase stad Gurgaon.
Het Nederlandse Apollo Vredestein B.V. heeft haar hoofdkantoor in Enschede en ontwikkelt, produceert en verkoopt hoogwaardige banden onder de merknamen Apollo en Vredestein. Dit gebeurt via een uitgebreid internationaal netwerk van eigen vestigingen in Europa en Noord-Amerika.

Het merk Vredestein bestaat al ruim honderd jaar en heeft zich in die jaren ontwikkeld tot een premium merk in de bandenindustrie. Onder deze merknaam verkopen wij onder andere personenwagenbanden, banden voor agrarische en industriële toepassingen en banden voor tweewielers. Een belangrijk deel van onze autobanden wordt ontworpen door het Italiaanse designhuis Guigiaro.

Het programma was als volgt:
14.30 – 15.00   Inloop, koffie/thee
15.00   Lezing: “hoe ontwikkel je nu een goede tractorband”?
Guido Boerkamp, Productmanager landbouw- en industriebanden, Apollo Vredestein
15.30 – 17.00   Uitgebreide rondleiding door de fabriek
17.00   Discussie en afsluiting met informele borrel

Meer info: Apollo Vredestein