In zeven stappen van lineair naar circulair

In deze demo maak je kennis met de Circo Methode, van CLICKNL, ondersteund door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Welke business kansen biedt deze transitie en welke rol speelt productontwerp daarin.

De CIRCO methodiek biedt een ontwerpaanpak, waarmee je je circulaire waarde propositie (product, dienst, businessmodel) ontwerpt. Tijdens een CIRCO Track ontdek je samen met ketenpartners circulaire businesskansen en werk je, aan de hand van productontwerpstrategieën en circulaire businessmodellen, je eigen case uit tot een concreet plan, dat op korte termijn realiseerbaar is voor je bedrijf. In Overijssel en Gelderland hebben al 300 bedrijven deelgenomen aan deze methode.

Deze demo wordt gegeven door Martijn Kerssen. Hij is business developer Circulaire Economie bij de regionale ontwikkelingsmaatschappij Oost NL en vanuit die rol een van de coördinatoren en trainers van de Circo Hub Oost Nederland.

De Circo Hub Oost is onderdeel van het circulaire programma van de Maakindustrie in Oost Nederland: Boost Circulair.

Vanuit dit programma worden bedrijven geholpen hun plannen te realiseren met behulp van verschillende (financiële)instrumenten.