Wil je meer weten op het gebied van circulair ontwerpen in combinatie met businessmodellen dan biedt deze Circo Class een goede uitkomst!
Circo is een organisatie die zich richt op ontwerpers en het bedrijfsleven met als thema circulariteit. In een circulaire economie kijk je verder dan ‘morgen klaar’. De winst van een product zit hem niet meer in het produceren en verkopen: daarna begint het pas. Rond het leven van een product kan op vele manieren waarde worden gecreëerd, voor bedrijven, gebruikers en leefomgeving. Wie zich richt op gebruik in plaats van verbruik, en op het cultiveren van waarde in plaats van verkopen, herkent nieuwe uitdagingen en businesskansen. De ontwikkeling van nieuwe waarde begint bij ondernemers. Design is daarbij de motor om tot circulaire producten, diensten en businessmodellen te komen. Nieuwe vormen van waardeketens zijn onmisbaar, net als het samen optrekken van creatieve industrie en maakindustrie, van business en design. CIRCO biedt een aanpak om samen aan de slag te gaan, een netwerk van professionals om opschaling te realiseren en een community om inspiratie en kennis te delen.

CIRCO Circular Design Class – Consumer Goods 21 juni, 09.00 – 17.30 in Utrecht
In deze ééndaagse training word je als ontwerper inhoudelijk opgeleid op het gebied van circular design, oefen je samen de concrete toepassing ervan en krijg je inzicht in je rol bij het realiseren van circulaire producten en diensten. Deze Class is speciaal bedoeld voor creatieve professionals werkzaam in de sector consumentengoederen – onder anderen productontwerpers, productmanagers, interieur- en meubelontwerpers.
Lees meer
Trainers
Deze Class wordt geleid door de CIRCO-Trainers Tom Evers (D’Andrea & Evers Design) en Stella van Himbergen (Dutch Design in Development).
De reguliere deelnamekosten bedragen €500 (ex btw) Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.