Afgelopen maand is Merlijn Smits gestart als Associate Lector Human Centered Design aan het  Saxion Lectoraat Industrieel Ontwerpen 

Merlijn richt zich op het ontwerp van producten en diensten waarbij de gebruiker centraal staat. Daarbij onderzoekt ze wat specifieke gebruikersgroepen belangrijk vinden en kijkt ze hoe ontwerp hun welzijn kan verbeteren. Ook kijkt ze hoe ethiek zo goed mogelijk kan worden geborgd in het ontwerpproces. Merlijn heeft voornamelijk ervaring rondom digitalisering van de zorg. Denk daarbij aan zorginnovaties zoals virtual reality, kunstmatige intelligentie en wearables.
Merlijn is opgeleid als industrieel ontwerper en techniekfilosoof aan de Universiteit Twente en gepromoveerd in de geneeskunde aan de Radboud Universiteit met haar wetenschappelijk proefschrift ‘Creating Digital Well-being’.

Ze kijkt er naar uit om vanuit haar functie onderzoek te doen naar het verantwoord en mensgericht ontwerpen van producten en diensten.

Maak kennis met Merlijn tijdens het IDC-AI-event de 23e november, zij geeft dan de presentatie/workshop ‘Verantwoord ontwerpen van AI in de zorg’.

Ivo ten Brinck is gestart als Project manager/researcher bij Saxion Lectoraat Industrial Design.

Na zijn studie Industrieel Ontwerpen aan de Universiteit Twente en afstudeeropdracht “How de bio-based plastics perform compared to conventional plastics in packaging” bij Danone Nutricia is hij aan de slag gegaan bij Trivium Packaging (metalen verpakkingen) als Innovation Commercialisation Manager, waarbij hij zich bezighield op het snijvlak van R&D en Sales. Daarbij was het relevant om ‘te vertalen’/een brug te zijn tussen deze twee disciplines.

Bij Saxion zal hij als projectleider/ onderzoeker voor materialen en toepassingen van 3D printen zich vooral focussen op het printen van beton, hout en metaal.