Birgit Albersen is werkzaam als projectleider bij het Saxion FabLab Enschede. Saxion FabLab Enschede is een hightech openbare werkplaats waar iedereen de mogelijkheid heeft om zijn of haar idee ZELF te realiseren (tastbaar te maken) met behulp moderne digitale productiemiddelen. Een plek om te prototypen en samen te werken van bedrijven tot studenten, productontwikkelaars, jonge ondernemers, kunstenaars en particulieren: alle concepten kunnen letterlijk tastbaar worden gemaakt!

‘Ik zie diverse ontwikkelingen langs komen, van studentenprojecten, onderzoek vanuit een lectoraten, kunstobjecten en ondernemers die gebruik maken van onze faciliteiten. Mijn doel is om meer onderlinge samenwerking te krijgen met deze verschillende doelgroepen, zodat we tot nog meer mooie innovaties in het prachtige Twente gaan komen!

Deze verbindende rol vervul ik dan ook graag bij het IDC én draag ik bij in de opzet van de activiteiten, vanuit mijn eerdere baan bij brancheorganisatie FHI waar ik veel evenementen organiseerde voor de technische lidbedrijven.’

Graag tot ziens bij een volgende Designmeeting!