Vulture Airlines

We zijn geconfronteerd met een probleem dat wereldwijd invloed heeft op ons allemaal. De globalisering heeft ons jarenlang welvaart en internationale samenwerkingen gebracht, maar er zit ook een negatieve kant aan ons wereldwijde systeem. Een recent voorbeeld is natuurlijk de pandemie en de verschillende maatregelen die de verschillende landen daarin hebben getroffen.

Het donor beleid:

Niet lang geleden is ons donorbeleid aangepast in Nederland. Een systeem bestaande uit automatische registraties en wachtlijsten. Hiervoor geldt dat wetten en maatregelen gevolgen hebben voor andere plekken op de wereld, want vanuit een hoge noodzaak is het lastig om ethisch te blijven handelen.

Onderzoek vanuit de WHO heeft in 2014 een rapport uitgebracht waarin werd vastgesteld dat er wereldwijd per minuut één menselijk orgaan wordt verhandeld. Orgaantoerisme ontstaat vanuit de westerse landen die kampen met grote tekorten en de financiële middelen hebben om op andere manieren aan een orgaan te komen. In met name de tweede en derde wereld zijn mensen bereid om hun organen beschikbaar te stellen voor financiële zekerheden. Het wereldwijde marktaandeel van de orgaanhandel wordt geschat tussen de 600 miljoen en 1,2 miljard dollar per jaar.

Vulture Airlines – The journey of life

Vanuit dat perspectief heb ik besloten een eigen luchtvaartmaatschappij op te richten.

Vulture Airlines gelooft in het recht van zelfbeschikking. Wij zijn een luchtvaartmaatschappij dat u meeneemt op de reis van uw leven. Wij ondersteunen u in de reis om uw eigen leven te redden. Wij brengen u naar de plekken op de wereld, waar een verhoogde kans is op het succesvol aankopen van het benodigde orgaan.

Het donor beleid:

Design kan ervoor zorgen dat we op een andere manier het dialoog voeren. Het kan ervoor zorgen dat we voor onze tunnelvisie kunnen kijken, schept een nieuwe context en zorgt voor een breder spectrum aan argumenten. Hiermee kunnen we confronterende thema’s op verschillende manieren belichten, zodat die onderwerpen bespreekbaar worden.

Wilt u weten hoe de nieuwe donorwet werkt? Klik dan op onderstaande link:
https://www.donorregister.nl/veranderingen-in-2020
www.vultureairlines.com

Bekijk hier de video over de corporate story

De Digital Design Week is een initiatief van Strategisch Ontwerpbureau INC.