In opdracht van de Gemeente Nieuwkoop heeft Falco een ronde overkapping geproduceerd en geplaatst op het buitenterrein van het IKC in Ter Aar. Rondom de overkapping is een buitenbank geplaatst. Zowel de berging en de bank zijn op maat gemaakt voor de klant.

Ronde overkapping

Het ontwerp van de overkapping is afkomstig van Felixx, landschapsontwerpers. Doordat Falco de beschikking heeft over een eigen ontwerp afdeling en moderne productie faciliteiten is het relatief eenvoudig om producten op maat te maken. Op basis van het ontwerp van Felixx is de constructie van de ronde overkapping met een diameter van 600 cm opgesteld door onze ontwerp afdeling, de FalcoLok is als uitgangspunt genomen. De overkapping is voorzien van een dubbele draaideur en het aluzinc dak is versterkt zodat het bedekt kan worden met sedum. Een groendak heeft veel voordelen, zoals hier te lezen is. De wandframes zijn bekleed met open latwerk van FSC®-gecertificeerd hardhout.

De overkapping past erg goed bij het gebouw van de IKC, het IKC is ontworpen door architectenbureau De Zwarte Hond

Ronde buitenbank op maat

Rondom de berging wordt een bank geplaatst, waarvan de ronde vorm van de overkapping gevormd wordt. De zitdelen van de FalcoSinus bestaan ook uit FSC®-gecertificeerd hardhout. Met de FalcoSinus bankelementen kunnen er unieke opstellingen gemaakt worden. De bank is verkrijgbaar in verschillende radii en hoeken waardoor diverse opstellingen mogelijk zijn. Zo kan de FalcoSinus ook een boom helemaal omsluiten, maar is het ook mogelijk om een halve boombank te plaatsen aan de voorkant van een boom.