Op woensdag 14 maart, 15.00 uur bent u van harte welkom bij AlienTrick Oosterveldsingel 51 in Hengelo. Op deze middag willen wij als IDC samen met u van gedachten wisselen en nadenken hoe we uw bedrijf kunnen laten samenwerken binnen gesubsidieerde projecten met andere bedrijven.   Vindsubsidies  en De Subsidie Informatie Groep zullen 2 korte lezingen geven betreffende verschillende subsidieregelingen.
Aansluitend kijken we in een actieve sessie welke mogelijkheden bestaan voor de MIT-subsidie trajecten. Deelname aan deze sessie is gratis, geef je wel snel op want het aantal plaatsen is beperkt.

Graag dagen we u uit om vooraf na te denken over mogelijke ontwikkelprojecten waarin u partners zoekt!

MIT subsidie
MIT (mkb-Innovatiestimulering regio en Topsectoren) subsidie helpt u met het opzetten van uw innovatieproject. Elke fase van uw project kan deels worden vergoed met een eigen subsidie. Als mkb-bedrijf wordt het opzetten van uw innovatie zo wel heel aantrekkelijk.
Via de MIT-regeling kunnen innovatieve ondernemers subsidies aanvragen voor verschillende instrumenten, waaronder haalbaarheidsstudies. Het Industrial Design Center, AlienTrick, VindSubsidies en De Subsidie Informatie Groep nodigen u op woensdag 14 maart uit om samen met u te kijken naar de subsidiekansen- en mogelijkheden voor een haalbaarheidsstudie voor uw innovatieve idee.
Inmiddels is het duidelijk welke subsidiemogelijkheden in 2018 beschikbaar komen. Voor het MKB biedt het MIT programma goede mogelijkheden. Gezien de projecten en activiteiten die jullie uitvoeren zijn er ook voor jullie concrete mogelijkheden. Extra interessant is dat de MIT gecombineerd mag worden met de WBSO. Indien datum voor 1 September 2018.

MIT Haalbaarheidsproject
Subsidie is beschikbaar voor het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie. Dit heeft betrekking op de technische en de financiële haalbaarheid van een potentieel ontwikkelingsproject.
40% subsidie
Maximaal € 25.000 subsidie
Subsidiabel: eigen uren / externe kosten
17 april, (beoordeling o.b.v. First Come, First Serve)

Overige subsidies:

Kennisvouchers (tot € 3.750,-)
Met een kennisvoucher kunnen mkb-ondernemers een specifieke vraag laten beantwoorden of onderzoeken door een kennisinstelling. De kennisvouchers kunnen we aanvragen van 17 april tot en met 6 september 2018, tevens op basis van het “First Come, First Serve “-principe.

R & D samenwerkingsproject
Binnen een R & D samenwerkingsproject werken minstens twee mkb’ers aan het vernieuwen of ontwikkelen van een product, productieproces of diensten.
35% subsidie
Maximaal € 200.000 subsidie per project
Maximaal € 100.000 per projectdeelnemer
Subsidiabel: eigen uren / externe kosten
Indienen van 2 juli t/m 6 september 2018

Na de lezingen is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een (borrel)hapje en drankje.