Snel testen en flexibel produceren?

‘3D-printen en andere rapid protoyping & tooling technieken voor de ontwerper’

CNC Speedform, Binder 3D en Saxion gaven een actueel en praktisch overzicht van additive manufacturing technieken en andere rapid protyping en -tooling mogelijkheden.

Compliment voor de samenwerking van de 3 partijen; de inhoudelijke afstemming en presentatie verliepen top!

Binder 3D is een experimenteeromgeving. In deze proeftuin vinden bedrijven alles wat ze nodig hebben voor het ontdekken van de kansen binnen industrieel 3D printen. Hier kunnen ontwerpers en bedrijven terecht om te ontdekken wat 3D-printen, dé productie- en ontwerpmethodiek van morgen, kan betekenen.

Bij CNC Speedform staan verschillende 3D printen -, CNC frees – en spuitgiettechnieken als ook waterstraalsnijden klaar voor de realisatie van projecten. Van idee via ontwerp tot prototypes van eerste serieproducten. Han Kok presenteert interessante cases waar combinatie van technieken succesvol zijn toegepast.

Het lectoraat Industrial Design van Hogeschool SAXION helpt bedrijven graag op weg met 3D printen. Zij hebben ervaring met zeer diverse materialen en producten. Hans Santens presenteert in deze meeting enkele cases waarbij 3D-printing is ingezet om kosten te besparen. Onder het motto: “Simpel en makkelijk toepasbaar in ieder bedrijf.”

https://www.binder3d.com/

Startseite

https://www.saxion.nl/onderzoek/smart-industry/industrial-design