Van Raam aangepaste fietsen; let’s all cycle!

Op 6 februari waren we met veel IDC ‘ers op bezoek bij van Raam in Varsseveld, een bijzondere en zeer interessante middag!
Na een korte inleiding van Roel Zweden (manager Operations) over het ontstaan van het schitterende nieuwe pand en de historie van van Raam doken we voor een rondleiding, gesplitst in 2 groepen, de fabriek in. Bij terugkomst heeft Jolien Heeman (Manager R & D ) ons meegenomen met een verhaal over de Easy Rider 3, het herontwerp van de lage 3W fiets. Jolien wilde ons nog veel meer vertellen over dit boeiende bedrijf maar de tijd liet het niet toe.

Wel hebben we nog genoten van een aangeklede borrel met veel en lekkere happen!

Van Raam is fabrikant van unieke aangepaste fietsen. Dit zijn individuele- en meer persoons fietsen voor mensen die niet meer op een gewone fiets kunnen fietsen.
De specialisaties van Van Raam zijn driewielfietsenscootmobielfietsentandemsduofietsenrolstoelfietsentransportfietsenloophulpen en lage instapfietsen ofwel comfortfietsen. Op de meeste van deze aangepaste fietsen is unieke Van Raam trapondersteuning mogelijk. De fietsen van Van Raam gaan de hele wereld over met de nadruk op vrijwel alle Europese landen en Noord Amerika.
Van Raam produceert al bijna 100 jaar fietsen, in de afgelopen 30 jaar met de focus op aangepaste fietsen. Er wordt niets op voorraad geproduceerd, elke fiets wordt uniek gefabriceerd. Met ongeveer 170 werknemers maakt Van Raam Nederlandse kwaliteitsfietsen, voornamelijk voor volwassenen en kinderen met een beperking of voor mensen die op zoek zijn naar meer veiligheid en stabiliteit tijdens het fietsen.

De fietsen worden geproduceerd in Varsseveld in een van de schoonste en slimste fabrieken van Nederland.  In ons moderne bedrijf hanteren we een innovatief bedrijfsbeleid en maken we gebruik van innovatieve en moderne technieken. Kwaliteit en duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Van Raam. Daarnaast wordt Van Raam  als een voorbeeld bedrijf gezien voor Smartindustry, Smart Working en het samenwerken met bedrijven uit de omgeving en de verbindingen die Van Raam maakt met opleidingen van LBO tot en met Universitair niveau. Naast aan aantal Innovatieawards heeft Van Raam op al deze gebieden veel onderscheidingen gewonnen. De cultuur van Van Raam kenmerkt zich als open, gastvrij en informeel.

Als fabrikant van aangepaste fietsen hebben zij het streven om zoveel mogelijk mensen duurzame en eigentijdse mobiliteit aan te bieden. Zij zijn van mening dat als mensen met een beperking langer mobiel en zelfstandig kunnen zijn, ze gelukkiger zijn. Ze willen dan ook graag een bijdrage leveren aan de integratie van mensen met een beperking in de samenleving, “Let’s all cycle”
Nog meer info zie: van Raam