Er zijn vele redenen waarom bedrijven lid worden van het Industrial Design Center. Zo had Jan-Hein Streppel, eigenaar van Salland Storage in Deventer, een goed idee voor een mobiele opslagbox die een klant met alleen een B-rijbewijs eenvoudig kan vervoeren. Maar hoe zorg je ervoor dat zo’n idee werkelijkheid wordt? Via via kwam Jan-Hein in contact met het IDC waar hij destijds goed geholpen werd. Inmiddels is de StowBox, zoals de mobiele opslagbox heet, een succesvol onderdeel van het bedrijf. Lid worden van het IDC en later ook van het bestuur, was het minste wat Jan-Hein kon doen. Flagshipstore Deventer kl

De StowBox is een opslagbox die mensen mee naar huis nemen en op hun gemak kunnen vullen. Je neemt de lege box als aanhanger mee en brengt hem vol met spullen weer terug. De box wordt van het chassis getild en in een hal geplaatst. 

Naast de activiteiten van StowBox is Jan-Hein sinds eind 2018 actief met het vermarkten van buitenopslag containers. Marktleider van buitenopslag, Universal Storage Containers, heeft Salland Storage gevraagd de West-Europese verkoopactiviteiten vorm te geven. Hiervoor zijn een investeerder en nieuwe collega’s aangetrokken en in 2019 zijn in Nederland en Duitsland de eerste opslaglocaties opgeleverd. In 2020 zullen daar nieuwe opslaglocaties in onder andere Frankrijk en Zwitserland bijkomen.

Het vermarkten van de Universal Storage Containers kost nu zoveel tijd dat de bestuursfunctie bij het IDC er helaas niet meer bij past. Na ruim drie jaar stopt Jan-Hein als algemeen bestuurslid. Als ondernemer kies je voor de weg die het best is voor je bedrijf. De voetbalclub van zijn zoon kan nog wel op de inzet van Jan-Hein rekenen. 

Jan-Hein Streppel directeur Salland StorageJan-Hein is onverminderd enthousiast over het IDC. Het is een club met een goede reputatie, waar positief over wordt gesproken. Dit geeft het IDC zeker bestaansrecht. De designmeetings ziet hij als de bakermat. Alle designmeetings waar Jan-Hein in de afgelopen jaren geweest is waren goed. Er waren hele interessante bezoeken bij,  waaronder onlangs het bezoek aan Auping. 

Jan-Hein hoopt dat bedrijven het IDC weten te vinden als er creatieve vraagstukken zijn. Het heeft hem in ieder geval de StowBox opgeleverd. Zoek elkaar op en help elkaar daarmee verder, is de oproep die Jan-Hein aan alle leden zou willen doen.